Állapotfelmérés, megelőzés Dohányzásról leszokás Alvászavarok kezelése Agyi katasztrófa utáni rehabilitáció
Allergia / gombaszűrés Testsúly menedzsment Emésztési problémák Mozgássérült gyermek-rehabilitáció
Szívbetegségek szűrése Stresszoldás / meddőség Különböző eredetű fájdalmak Mozgásszervi (gerinc) betegségek
Rólunk
Elérhetőségeink
Diagnosztikai szolgáltatásaink
Gyógymódok - kezelési módok
Hírek, események
Könyv- és eszközajánló
Cikkek, írások
Partnereink
Oktatás, rendezvények
Pácienseink írták
English
 

Homeopátiás orvoslás

      

Homeopátia = Személyre szabott diagnosztikán alapuló terápiás módszer, amely a szervezet öngyógyító mechanizmusait erősíti.

A homeopátiás gyógyszer mellékhatás mentes, amely alkalmazható egyéb gyógyszerek szedése mellett is.

A homeopátia egyrészt kísérleten, megfigyelésen alapuló, a betegség okait is magyarázó TUDOMÁNY,

másrészt a szó legszorosabb értelmében vett gyógyító MŰVÉSZET.

MŰKÖDIK!

Hogyan?

Az egyik, hogy a rezgések szintjén hatva harmóniában működik a test önszabályozó, gyógyító energiáival, ezért szelíd, természetes, nem toxikus, mellékhatások nélküli.

A másik, hogy a beteget gyógyítja, és nem a betegséget. Vagyis: nemcsak a fizikai tüneteket veszi figyelembe, hanem a teljes embert : lelki, szellemi vonatkozásaiban együtt – nem a tüneteket nyomja, hallgatja el, mint sok esetben a hagyományos orvoslásban tapasztalhatjuk, hanem a tünetek mögött meghúzódó okokra hatva tartós és maradandó gyógyulást eredményez.

A homeopata számára a beteg minden egyes szavának, mozdulatának, sőt a szavak közötti csöndnek is jelentősége van, akárcsak fizikumának, testalkatának, viselkedésének, öltözködésének, szokásainak, preferenciáinak (mit szeret, mit nem, mitől fél, mi idegesíti), a világhoz való viszonyulásának, élete jelentéktelennek tűnő mozzanatainak.

A homeopata, hallgatva a beteg panaszait, válaszait, egyetlen ki nem mondott kérdésre keresi a választ :

"Ki vagy te? Mit akarsz kifejezni a tüneteiddel?"

S megtalálja akut esetekben a helyzet, krónikus esetekben az alkat kulcsát. Azt az egyetlen szert, amely pontosan arról szól, amiről az eset, a zárba illeszti azt, és ezzel megindul a gyógyulási folyamat, amelynek során a beteg energiarendszere visszaáll egyensúlyi állapotába.

A homeopátia atyja, Samuel Hahnemann német orvos 200 évvel ezelőtt az életerő fogalmát vezeti be újra, amellyel Hippokratész is tisztában volt.

Az életerő az alapvető életenergia, amely az élettelen anyagot élővé varázsolja.

Homeopátiás szerek

Hahnemann önkísérletet végzett, amikor a malária gyógyításához használt kinint bevette. Azt tapasztalta, hogy a maláriához hasonló tünetek jelentkeztek rajta.

Így jutott arra a következtetésre : általában is igaz az, hogy egy betegséget az a szer fog maradéktalanul meggyógyítani, amely egészséges embereknek adva ugyanazt a tünetegyüttest okozza.

Tapasztalatainak a tárháza a Matéria Medicia, amely minden egyes növényi, ásványi vagy állati eredetű szerhez megadja a hozzá tartozó tüneteket, valamint a Homeopátiás Repertórium, amely a legkülönbözőbb tüneteket csoportosítva, arról ad információt, melyek azok a szerek, amelyeknél a speciális tünet előfordul.

Hahnemann észrevette, hogy ha a szereket nagyobb hígításban használja, nem csak veszélytelenebb, hanem hatékonyabb szerhez jut. Kidolgozta a homeopátiás szerek készítésének speciális eljárását, a potenciálást, amellyel egymás utáni, többszörös, nagymértékű (tízszeres, százszoros) hígítások sorozata után, ütögetéssel olyan nagy hígítású szert készítenek, amely többnyire a kiindulási anyag egyetlen fizikai, kémiai alkotóelemét, atomját, molekuláját sem tartalmazza, pusztán az illető szerre jellemző rezgést, mint információt.

A homeopátia minden esetben hasznos kiegészítője lehet a hagyományos orvoslásnak.

Hogyan szedjük a homeopátiás szereket?

Legtöbbször kis cukorgolyócska (úgynevezett globulus) formájában kapjuk kézhez az orvos által kiválasztott szereket. Erre van rácseppentve a hatóanyag, aminek nincs külön íze. Szopogatni kell a szánkba tett golyócskákat, s nem vízzel lenyelni.

Vannak olyan gyógyszerek is, amelyek folyadék formában készülnek.

Fontos tudnivalók a homeopata gyógyszerekről:

  1. A szer bevétele előtt és után 30 percig lehetőleg semmi más ne kerüljön a szánkba!
  2. A kávét, mentol (fogkrém, rágógumi) és kámfortartalmú (bedörzsölőszerek) anyagokat a polcon is tartsuk távol gyógyszereinktől !
  3. Ne helyezzük őket direkt napfényre, túl meleg és túl hideg helyre sem!
  4. Gyógyszereinket tartsuk távol az elektromágneses mezőktől (TV, rádió, számítógép, mikrosütő)!

Milyen betegségek gyógyítására alkalmazható?

A homeopátia a legtöbb akut és krónikus betegségben alkalmazható, akár van látható szervi elváltozás, akár nincs.

Csecsemőtől az aggastyánig, terheseknél, sőt, állatoknál is kiváló eredmények érhetők el, harmonikus, tartós gyógyulást, illetve egészségi állapot javulást hozva .

Javallatok:

  • visszatérő légúti gyulladások,
  • allergiák,
  • fájdalmak,
  • hormonális zavarok,
  • idegi eredetű panaszok.

Intézetünkben a NASA által kifejlesztett BEST készülékkel egyedi igényeknek megfelelő homeopátiás információs oldatot hozunk létre, amelyik a páciens számára individuális kezelési módszert biztosít. Hatásosságát igazolja számos gyógyult betegünk kontrollált visszajelzése is.

Látogatók száma: 

Az oldal a Gazdasági Minisztérium támogatásával készült

oldaltérkép

copyright Yamamoto Intézet 2005 (C)