Állapotfelmérés, megelőzés Dohányzásról leszokás Alvászavarok kezelése Agyi katasztrófa utáni rehabilitáció
Allergia / gombaszűrés Testsúly menedzsment Emésztési problémák Mozgássérült gyermek-rehabilitáció
Szívbetegségek szűrése Stresszoldás / meddőség Különböző eredetű fájdalmak Mozgásszervi (gerinc) betegségek
Rólunk
Elérhetőségeink
Diagnosztikai szolgáltatásaink
Gyógymódok - kezelési módok
Hírek, események
Könyv- és eszközajánló
Cikkek, írások
Partnereink
Oktatás, rendezvények
Pácienseink írták
English
 

Kineziológia

      
Az izomzat szerkezete

Már több mint 5OO évvel ezelőtt felhasználták az izomtesztelés módszerét a maja indiánok az ivó és a nem ivóvíz megkülönböztetésére.

Az izomteszt lényege a következő: a megfeszített, egészséges izomnak szilárd a tónusa. Ha káros, az izmot irritáló, stresszt kiváltó tényező befolyása alá, vagy velük érintkezésbe kerül (allergének, mérgező anyagok, lelki ellentmondások, mint például hazugság, stb.) az izomtónus ellazul. Semleges ingerre nem reagál az izom.

Ezzel a módszerrel egy gyakorlott tesztelő a gyógyszer hatásosságát, az adagolás mennyiségét, lelki állapotot képes vizsgálni, sőt még hazugságdetektorként is lehet alkalmazni.

Előfeltétele a vizsgálandó személy nyitott állapota, melyet szintén le lehet tesztelni, és a terapeuta nagy gyakorlati jártassága, s szintén nyitott, nem blokkolt állapota.

A kineziológiának számtalan alfaja van. A legkomplikáltabb, legátfogóbb, s talán a legsikeresebb a pszichokinéziológia.

Kineziológiai vizsgálat

A Pszichokinéziológia elmélete a következő: a legtöbb krónikus, gyakori esetekben az akut betegségeknek lelki oki háttere van, melyet megoldatlan lelki konfliktusnak hívunk. Ezek a konfliktusok a közelmúltban, de a késői múltban is gyökerezhetnek. Ezek a konfliktusok tudatalatti, sokszor elfelejtett emlékek, traumák, el vannak raktározva az agyban, mint egy-egy heg nyugszanak az agy különböző területein. Mivel az agyunk-szervezetünk irányító központja, így könnyen elképzelhető, hogy egy ilyen "káros gondolat. emlék" azon a területen, ahol helyileg nyugszik, stresszt, vérkeringési zavarokat okozhat.

Amennyiben az izomteszt segítségével a fenti példaként nevezett összefüggést meg tudjuk állapítani, így a konfliktus felidézésével, s annak semlegesítésével egy azonnali gyógyító folyamatot vagyunk képesek beindítani.

A kezelés célja:

  • Stresszoldás
  • Lelki problémák gondozása
  • Mentálhigiénés kezelés
  • Pszichológiai tanácsadás

Látogatók száma: 

Az oldal a Gazdasági Minisztérium támogatásával készült

oldaltérkép

copyright Yamamoto Intézet 2005 (C)