Állapotfelmérés, megelőzés Dohányzásról leszokás Alvászavarok kezelése Agyi katasztrófa utáni rehabilitáció
Allergia / gombaszűrés Testsúly menedzsment Emésztési problémák Mozgássérült gyermek-rehabilitáció
Szívbetegségek szűrése Stresszoldás / meddőség Különböző eredetű fájdalmak Mozgásszervi (gerinc) betegségek
Rólunk
Elérhetőségeink
Diagnosztikai szolgáltatásaink
Gyógymódok - kezelési módok
Hírek, események
Könyv- és eszközajánló
Cikkek, írások
Partnereink
Oktatás, rendezvények
Pácienseink írták
English
 

Az allergia kezelése a Yamamoto Intézetben

  <<< vissza a kapcsolódó oldalra   

Allergia kezelése a Yamamoto Intézetben

Az allergia - népbetegség

A modern idők népbetegségévé lépett elő napjainkban az allergia. A föld lakosságának 15-20%-a allergiás, Magyarországon a 25 év alatti lakosság minden harmadik-negyedik egyede. Ennek okai elsősorban az iparban, mezőgazdaságban, közlekedésben és az élet számtalan területén felhasznált és hatalmas környezeti szennyeződéseket okozó kémiai anyagok.

Mi az allergia? Az allergia a szervezet túlérzékenységi reakciója, vagy másképpen fogalmazva az immunrendszer "téves riadója" testidegen anyagokra.

Allergiát elsősorban fehérjeszerű anyagok - pl. virágporok, fűpollenek, gyomok virágai, de említendő a liszt és tejfehérje is - váltanak ki. A növényi eredetű allergének az okai a közismert és sajnos egyre inkább terjedő szénanáthának illetve az allergiás asztmának is.

A megelőzésen túlmenően a hagyományos orvoslás a tünetek enyhítésére képes, elsősorban gyógyszerek segítségével.

Az allergiás folyamat kialakulása

A gyógyszeres kezelésen kívül néha sikeres lehet a túlérzékenység csökkentésében az immunterápia, ismertebb nevén deszenzibilizálás, amikor is az allergén tisztított kivonatát adják a betegnek növekvő mennyiségben a hozzászoktatás elősegítésére. Ez a módszer igen hosszadalmas és költséges, ugyanakkor az eredmény meglehetősen bizonytalan.

A szenvedők eddig tehát csak a tüneteik enyhülésére számíthattak, de ma már Magyarországon is létezik egy olyan új terápiás módszer, melynek alkalmazásával a betegek panaszmentessé tehetők, az allergia többnyire kioltható. Ez a módszer az ún. biorezonancia-terápia, mely igen elterjedt Nyugat-Európában, főleg Németországban, Ausztriában, Svájcban, és ahol a betegbiztosítók is térítik a kezelést.

A biofizikai kutatások eredményeképpen, mely tudományág az űrkutatás kapcsán robbanásszerűen fejlődött, kerültek kifejlesztésre olyan biorezonanciás készülékek, amelyek képesek optimalizálni a sejtek tevékenységét, így a kórosan működő immunrendszerét is. Lényege, hogy alkalmazásával az orvos, a szervezetünkben zajló kémiai mechanizmusokat irányító, biofizikai folyamatokba avatkozik be egy speciális készülék segítségével.

A kezelés során a paciens szervezetéből speciális elektródákon kivezetett belső elektromágneses rezgéseket tudjuk kijavítani, harmonizálni, illetve a nagyon kórosakat kioltani. A bioszignál-modulátor készülékek képesek a fiziológiás és patológiás jelek szétválasztására, melyet követően a normál és kijavított elektromágneses jelek felerősítve jutnak vissza a beteg sejtjeihez. Az optimális bioelektromos információk visszajuttatása, potentiálása, erősíti a szervezet önszabályozó mechanizmusait, illetve eliminálja a betegséget előidéző jeleket. A helyrehozott elektromágneses környezet a DNS-en keresztül biztosítja, hogy a kórosan működő sejtekben a biokémiai folyamatok újból helyreálljanak, s ezáltal a sejtjeink ismét megtanulják a helyes anyagcserét és funkciót.

A biorezonanciás (Bioregulációs Terápiás = BRT) készülékekben számítógép irányítja és automatizálja ezt a terápiás beavatkozást. Egy-egy kezelés 10-20 percet vesz igénybe, átlagosan 7-8 kezelés szükséges hetenkénti gyakorisággal, a terápiás eredmény eléréséhez. Mivel a készülék mindig az adott betegből jövő bioelektromos rezgésekkel dolgozik, így a kezelés teljesen individuális, ugyanakkor káros mellékhatása sincs.

Elkerülhetők tehát a gyógyszerek, kémiai anyagok alkalmazásával óhatatlanul együtt járó nem kívánt mellékhatások is. További előnye, hogy a szervezet számára nem megterhelő, valamint az, hogy igen gyakran segít ún. inkurábilis, a hagyományos orvoslásban gyógyíthatatlannak számító betegségek tüneteinek enyhítésében, megállításában, illetve meggyógyításában.

A kezelést természetesen megelőzi egy alapos belgyógyászati, szükség esetén egyéb szakorvosi vizsgálat. Allergiás betegek esetén különböző teszteket (főleg izomtesztet) végzünk az allergének kimutatására, mely tesztek segítenek a kezelés folyamán a terápiás hatékonyság lemérésében is. Ausztriában és Németországban már 20 éves tapasztalatok vannak a biorezonancia terápiával történő allergiaprofilaxis, kioltás, illetve akut-fázis kezelésben. Vannak neves specialisták, mint pl. dr. Schumacher (Innsbruck), akik tudományosan dokumentálva, csak biorezonancia kezeléssel, sok száz gyermeken és felnőttön segítettek, pl. tej és lisztérzékenységben, különböző allergiás bőrbetegségektől a súlyos asztmáig. Schumacher könyvének és közleményeinek alapján a módszer eredményessége, még igen súlyos esetekben is vitathatatlan, és ezt több tudományos konferencia is megerősítette.

 

Az 1989-től működő Yamamoto Rehabilitációs Intézet rendelőjében közel 10 éve végzünk belgyógyászati, homeopátiás, és egyéb kezelés mellett biorezonancia-terápiát is, igen sokféle betegség esetén. Saját tapasztalataim szerint e módszer segítségével, a hagyományos gyógymódok mellett nem gyógyuló betegek nagyobb hányadán is segíteni tudtunk, és sok esetben teljes gyógyulást is elértünk. Így pl. allergiás bőrbetegségek, de egyéb bőrbetegségeknél, mint pl. a psoriasis, krónikus felső légúti betegségek, asztma, sinusítiszek, cysták, krónikus gyulladásos bélbetegségek, májelégtelenség, nőgyógyászati gyulladások és menstruációs panaszok, mozgásszervi fájdalmak és gyulladások stb. esetén értünk el komoly terápiás eredményeket. Természetesen a sok éve - évtizede fennálló betegségeknél nehezebb és hosszadalmasabb kezelés hozza meg a kívánt terápiás effektust.

A biorezonancia-terápiához egy speciális bioszignál-modulátort használunk. Egy olyan készülékről van szó, amely kétcsatornás, vagyis a terápia során a páciens jellemző bioenergia- mező információi testoldalanként szét vannak választva, de egyidőben tartalmazza az egzakt s megfelelő korrekciós információt is. A készülék már a 2000-es évek fejlesztésének eredménye és szinte teljesen automatizált. A kezelés során többféle módozatban a kóros információs kivisszük a szervezetből, melyet a bioszignál-modulátor vagy kiolt, vagy kijavít. Az újra fiziológiás bioelektromos rezgéseket ún. vivő anyagban tárolhatjuk, melyet aztán felerősítve, részben a készülék segítségével visszajuttatunk a szervezetbe. Mód van rá, hogy a hasznos-korrigált biomágneses információt tartalmazó vivőanyagot homeopátiás szerként a beteg magával vigye (ampullákban, kenőcs formában) és testkontaktusban hordozza magán.

Az allergia kezelésére az autoinverz terápiát alkalmazzuk, a paciensek többnyire hetente egyszer jönnek kezelésre. Minden betegnél az allergének kiválasztását követően a készülék segítségével korrekciós információkat generálunk, melyek 7-8 kezelés után az allergia megszűnéséhez vezetnek, de legalábbis a tünetek lényeges enyhüléséhez. Ezután a betegek 4-6 hetente járnak egy-egy emlékeztető kezelésre. Ennek a terápiás módszernek az alkalmazásával betegeink többségénél sikerül lényeges javulást illetve teljes gyógyulást elérni.

Dr.Hegyi Gabriella PhD
Belgyógyász főorvos

 

Kapcsolódó Anyagok

Az alábbi linkekről letöltheti az allergia kezelését bemutató reklámfilmünket.

Látogatók száma: 

Az oldal a Gazdasági Minisztérium támogatásával készült

oldaltérkép

copyright Yamamoto Intézet 2005 (C)